Veelgestelde vragen

Kies een onderwerp:
  • De gebiedsontwikkeling is een samenwerking tussen Kustplaats IJmuiden aan Zee BV en de gemeente Velsen. Kustplaats IJmuiden aan Zee BV bestaat uit Kondor Wessels Vastgoed, Kennemerstrand NV/Kennemermeer BV en Seaport Marina IJmuiden. Meer weten over het team? Bekijk hier de teampagina.

  • Je kunt je nu al aanmelden als geïnteresseerde! We houden je op de hoogte van nieuws en evenementen via onze nieuwsbrief. Inschrijven voor een woning kan pas op een later moment. Op dit moment wordt er nog hard gewerkt aan de plannen voor de Rauwe Duinen.

  • FabCityNature is de experimentele en innovatieve voorloopfase van de gebiedsontwikkeling, ook wel placemaking genoemd. Het is een experimentele plek in het gebied die mogelijkheden biedt om een duurzame toekomst te onderzoeken en te testen. Onder FabCityNature starten verschillende initiatieven in het gebied, bijvoorbeeld de Campsite met Tiny Houses waar je kunt overnachten en de Campus met bedrijven zoals BRAK, de zeewierboerderij, Millhome en het projectteam van Kustplaats IJmuiden aan Zee. Meer weten? Kijk op www.fabcitynature.nl.

  • De eerste Tiny Houses zijn inmiddels geopend. Meer informatie over de Tiny Houses of de boekingsmogelijkheden zijn terug te vinden op de website www.fabcitynature.nl of in de nieuwsbrief.

  • Op dit moment werken we nog hard aan de plannen en is nog niets definitief. We hopen in de toekomst zo een 900 tot 1100 huishoudens een nieuwe woonplek te kunnen bieden. In het grote gebied zullen allerlei verschillende type woningen en gebouwen komen; geen vinexwijk dus. Het landschap is leidend. Aan de duinen denken we aan bijzondere duinwoningen. Langs de jachthaven en de boulevard komt een meer stedelijk deel, met winkels, restaurants en moderne appartementen.

  • Op dit moment wordt er nog hard gewerkt aan de plannen voor de Rauwe Duinen, daarom is dit nog niet bekend. Wil je op de hoogte gehouden worden van de ontwikkeling? Dan kan je je nu al inschrijven als geïnteresseerde.

  • De gebiedsontwikkeling is een uitgebreid en intensief proces dat uit verschillende fases bestaat. Voordat we gaan bouwen worden de plannen getoetst en besproken in de raad. Naar verwachting kan de bouw in 2022 starten. De bouw vindt per deelgebied (in fases) plaats.

  • Ja, parkeren bij het strand blijft mogelijk. Op dit moment bevindt alle parkeergelegenheid zich bovengronds, wij onderzoeken de mogelijkheid dit (deels) ondergronds op te lossen om zo een mooi landschap en koele parkeergelegenheid te realiseren.