Het Proces

Kustplaats IJmuiden aan Zee BV en de gemeente Velsen werken samen aan de ontwikkeling van dit bijzondere buitendijkse gebied. Om deze kustplaats te realiseren is nauwe samenwerking en afstemming tussen vele partijen noodzakelijk. Hier vind je een overzicht van de genomen en nog te nemen stappen op weg naar de nieuwe kustplaats.

De stappen naar een nieuwe kustplaats

De stappen

De gebiedsontwikkeling startte in 2014 onder de naam Kustplaats IJmuiden aan Zee, vanuit de ambitie om het bijzondere gebied rondom de Marina Seaport beter te benutten. Het einddoel is een kustplaats waar je kunt wonen, werken en recreëren met een rauw randje. Een plek die ruimte biedt aan zo’n zeshonderd tot duizend huishoudens, verschillende woningtypen, bedrijfsruimtes en kwalitatief hoogwaardige voorzieningen. 

Lees meer

FabCityNature: de innovatieve voorloopfase

Uitgelicht: Placemaking

FabCityNature is de innovatieve voorloopfase van de gebiedsontwikkeling, ook wel placemaking genoemd: een experimentele plek die mogelijkheden biedt om een duurzame toekomst te onderzoeken en te testen. FabCityNature is aangesloten bij het internationale netwerk van FabCity Global, een wereldwijde beweging gericht op duurzaamheid en leefbaarheid van steden.

Zo grootschalig buitendijks bouwen is uniek. De experimentele omgeving die FabCityNature creëert, trekt ondernemers, creatievelingen, pioniers, kunstenaars en wetenschappers. Een hotspot van innovatie, cultuur en natuur. Samen aan de slag om op deze avontuurlijke plek duurzaam te kunnen wonen, werken en recreëren.

Lees meer

Verandering van de leefomgeving

Uitgelicht: Participatie

De huidige bewoners, ondernemers en gebruikers van het gebied zullen hun directe leefomgeving zien veranderen in de komende jaren. Daarom zijn we continu met elkaar in gesprek en vragen we waar mogelijk input voor het Ontwikkelplan.

Lees meer