Het Plan

Als je niet bang bent voor de elementen is de Rauwe Duinen een schitterende, avontuurlijke plek. Zomerdag of storm, de altijd veranderende omgeving is onderdeel van je dagelijks leven.

Hier bouwen we een bijzondere, buitendijkse kustplaats met zo’n negenhonderd tot elfhonderd woningen. In de Rauwe Duinen is het landschap leidend: natuur en duinen, zee en strand, haven en industrie botsen hier op elkaar en creëren een unieke sfeer. Die invloedssferen zie je terug in het ontwerp van de gebouwen en openbare ruimte.

Bouwen aan een Zeewaardige Toekomst

Stedenbouwkundig Plan

De Rauwe Duinen biedt mogelijkheden voor bijzonder wonen, ondernemen en leven. Dit is een uitzonderlijke locatie en daar horen bijzondere woningen bij. Hier ontstaat een nieuwe kustplaats voor mensen die durven te wonen op een gave, rauwe locatie. In de Rauwe Duinen is het landschap is leidend. Verschillende sferen botsen in dit gebied op elkaar en komen samen, het landschap gaat over van natuur naar zee naar haven. De woningen passen daarbij. Wonen in de Rauwe Duinen is wonen in en met de elementen en het landschap.

Lees meer

Bouwen met de elementen

Uitgelicht: Duurzaamheid

IJmuiden aan Zee is een buitendijks gebied. Dat betekent dat we moeten bouwen met de elementen. Voorbereid op stijging van het zeeniveau en bestand tegen storm, hete zomers en hevige stortbuien. In het Ontwikkelplan werken we uit hoe een veilig en aangenaam woonklimaat ontstaat in de nieuwe kustplaats. De ontwikkelingen gaan razendsnel. Daarom werken we samen met een groot team van specialisten, ondernemers, startups, wetenschappers en technici om van de Rauwe Duinen een toekomstbestendige, duurzame en klimaatpositieve locatie te maken.

Lees meer