Terug

Einde samenwerking Kustplaats IJmuiden aan Zee

07 oktober Nieuws

Share

Einde samenwerking Kustplaats IJmuiden aan Zee

In de nieuwsupdate van 8 juli informeerden wij u over het uitstel van de besluitvorming van het Ontwikkelplan Rauwe Duinen, omdat de private partijen Seaport IJmuiden Onroerend
Goed BV (SOG) en Kondor Wessels Vastgoed (KWV) meer tijd nodig hadden om tot overeenstemming te komen op een aantal essentiële  ontwikkelafspraken.

De afgelopen tijd is dit uitgebreid onderzocht. Helaas is de afgelopen week gebleken dat het de private partijen niet is gelukt om overeenstemming over deze ontwikkelafspraken te bereiken. Een verdere samenwerking in deze constructie met deze partijen komt hiermee ten einde.

Het college van burgemeester & wethouders van de gemeente Velsen betreurt dat er hierdoor verdere vertraging ontstaat in het planproces. Wel ziet het  college de realisatie van Kustplaats IJmuiden aan Zee nog steeds als een kansrijke, unieke ontwikkeling. De inzet van de afgelopen jaren is niet voor niets geweest. Er ligt een ontwikkelplan dat voor de gemeente nog steeds als kader kan dienen voor de realisatie van de Kustplaats IJmuiden aan Zee.

De eerstvolgende stap is nu dat SOG en KWV de lopende zaken afhandelen. De gemeente gaat daarnaast op zoek naar andere mogelijkheden om dit gebied te ontwikkelen. Wij houden u op de hoogte van de voortgang van dit proces.