Terug

Uitstel Besluitvorming Ontwikkelplan

10 maart Nieuws

Share

Uitstel Besluitvorming Ontwikkelplan

De gemeente Velsen, Kondor Wessels Vastgoed en Marina Seaport werken samen aan de ontwikkeling van de unieke kustplaats IJmuiden aan Zee. Op 10 maart 2020 stond de besluitvorming van het ontwikkelplan ‘De Rauwe Duinen’ voor deze kustplaats gepland in het college van B&W.

De besluitvorming is uitgesteld. De reden hiervoor is dat de private partijen meer tijd nodig hebben om tot overeenstemming te komen op een aantal essentiële ontwikkelafspraken. Voordat besluitvorming plaatsvindt in het college en daarna in de gemeenteraad is het noodzakelijk dat er goede afspraken liggen tussen de private partijen. Door de vertraging zal de besluitvorming in de gemeenteraadsvergadering van april ook worden uitgesteld. Het is nu nog niet te zeggen wanneer het ontwikkelplan vastgesteld kan worden.

De samenwerkende partijen geloven in het plan dat er nu ligt voor de ontwikkeling van de unieke kustplaats IJmuiden aan Zee en vertrouwen erop dat het ontwikkelplan op basis van goede afspraken vastgesteld kan worden.